HartslagNu Hurdegaryp

Locaties AED's

Als elke seconde telt

HOE WORD / BLIJF JE BURGERHULPVERLENER

De werkgroep HartslagNu Hurdegaryp wil heel graag meer burgerhulpverleners in ons dorp. Vuistregel is dat 2% van het aantal inwoners van een dorp burgerhulpverlener is; voor Hurdegaryp komt dit neer op ongeveer 100 burgerhulpverleners. Op dit moment telt ons dorp echter rond de 80 burgerhulpverleners.

Om meer burgerhulpverleners in ons dorp te krijgen organiseert de werkgroep HartslagNu Hurdegaryp verschillende keren per jaar in ons eigen dorp opleidings-/ herhalingscursussen AED/reanimatie. Wil je burgerhulpverlener worden dan wel blijven dan dien je één keer per jaar zo’n cursus te volgen. De cursussen worden ’s-avonds in Nieuw Perspectief gegeven en duren ongeveer drie uren (van 19.00 tot 22.00 uur). Tijdens zo’n avond kunnen ook ervaringen uitgewisseld worden en kunnen vragen gesteld worden, bijv. over hoe het oproepsysteem van Hartslag Nu via de mobiele telefoon werkt.

De kosten van zo’n cursusavond bedragen € 22,50. Dit is inclusief certificaat, koffie/thee. Indien je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, is de kans groot dat deze kosten vergoed worden door de zorgverzekering.

Voor meer informatie:
Werkgroep Hartslag Nu Hurdegaryp
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hurdegaryp

Er zijn in Hurdegaryp veel instellingen en verenigingen die zich op de een of andere manier inzetten om het wonen in Hurdegaryp aantrekkelijk te maken. U kunt hierbij denken aan de sportverenigingen, de oud-papier-inzamelcommissie, het dorpshuis "it Maskelyn", enz. Tot de verenigingen die zich in willen zetten voor het dorp, behoort ook de Vereniging voor Dorpsbelangen. Al meer dan 100 jaar heeft de Vereniging maar één doelstelling, namelijk het bevorderen van de leefbaarheid in Hurdegaryp.