Hameie

 

 

Alle activiteiten van De Hameie zijn verplaatst naar it Maskelyn. 

 

Contactgegevens:
Fuormanderij 1
9254 GS Hurdegaryp
0511 477469
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur en van 13.00-17.00 uur

Inloopcentrum voor iedereen! (dus niet alleen voor ouderen!)

De Hameie, in het winkelcentrum van Hurdegaryp, is er voor inwoners van Hurdegaryp en omstreken. Vrijwilligers van alle leeftijden zorgen er voor dat het centrum open is voor mensen om elkaar te ontmoeten, een activiteit te doen of een cursus te volgen. Het gebouw wordt gedeeld met de Openbare Bibliotheek. Daardoor is de leeszaal met allerlei kranten en tijdschriften, computers met internet en kopieermachine overdag altijd open. In de ochtenden betekent dit vaak gezellig met elkaar om de tafel koffie drinken. Een kopje koffie halen tussen het winkelen door kan natuurlijk ook. Koffie/thee/warme chocomelk €0,50 euro

Door wie?

Dit centrum is niet alleen voor de Hurdegarypers maar kan alleen open zijn  met medewerking van Hurdegarypers. Er is een grote groep mensen werkzaam op vrijwillige basis. Er zijn gastvrouwen die per toerbeurt elke ochtend en middag zorgen voor de koffie, thee en huishoudelijke zaken. Conciërges zorgen voor het openen, sluiten en beheer van het gebouw. En er zijn mensen die activiteiten organiseren en workshops geven.  Een beroepskracht is verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van het inloopcentrum. Zij is in dienst van KEaRN  Welzijn waarvan het inloopcentrum onderdeel is.

Wat te doen?

In De Hameie vinden activiteiten en cursussen plaats. Daar buiten maken ook andere organisaties gebruik van de Hameie. Veelal zijn dit maatschappelijke en zorgverlenende instanties welke spreekuren houden zoals het WMO loket en de wijkagent.

Daarnaast zijn er af en toe voorlichtingsbijeenkomsten, kortdurende (educatieve) cursussen of speciale activiteiten.

Kijk voor actuele zaken elke week in Actief of op het prikbord.

Weet u zelf een leuke activiteit of kunt u een (educatieve) cursus of lezing geven? Wij staan open voor ideeën.

 Wij zien u graag in De Hameie!

By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes