Peuterspeelzaal ’t Wisseltje

We hebben 4 groepen peuters. Elke groep heeft ongeveer 14 peuters, met een maximum van 15 peuters. Er zijn drie vaste leidsters aanwezig, Hilly van der Veen, Hetty Kamminga en Froukje van Egmond. Zij worden ondersteund door één of twee vrijwillige assistent leidsters. Elke groep is één ochtend en één middag in de week aanwezig.

Groep 1 (Juf Hetty) heeft de maandagochtend en de woensdagmiddag,

Groep 2 (Juf Hilly) heeft de maandagmiddag en de donderdagochtend,

Groep 3 (Juf Froukje) heeft de dinsdagochtend en de donderdagmiddag,

Groep 4 (Juf Froukje) heeft de dinsdagmiddag en de vrijdagochtend,

 

Per 1 januari 2009 zijn alle peuterspeelzalen van Tytsjerksteradiel gefuseerd met SWT( m.i.v. 01-02-2009 nieuwe naam Kearn). Kearn verzorgt nu het onderhoud, beheer en de financiën van peuterspeelzaal 't Wisseltje. Voor de dagelijkse gang van zaken en ter ondersteuning van de peuterleidsters is er nu een oudercommissie. Hierin zitten een aantal ouders, waarvan de peuters nu de speelzaal bezoeken. De samenstelling van de oudercommissie is: een voorzitter, een secretaresse, een penningmeester en een afgevaardigde voor de Centrale Ouderraad van Kearn en eventueel een algemeen lid.

 


De dag verloopt volgens een vast programma. Het eerste uur kunnen de peuters vrij spelen. Daarna worden de gezamenlijke activiteiten gedaan zoals kringspelletjes, zingen , eten en drinken en het maken van een werkje. Voor deze werkjes gebruikt men doorgaans een thema als Sinterklaas, Pasen of Sint Maarten.


Er is veel ruimte om te spelen op de peuterspeelzaal. Voor elk kind is er wel iets naar keuze. Zo is er een glijbaan aanwezig, er is een speelkleed met racebaan print, er is een poppenhoek, een schoolbord met krijt, er is een bak met allerlei prentenboeken en er zijn fietsjes en  kleine tractoren. De peuters kunnen ook knutselen en puzzelen, daarvoor is voldoende materiaal aanwezig.


Eens per 13 á 14 weken is er een gastouder op de peuterspeelzaal die de leidster assisteert. Zo krijgt u als ouder ook een beeld van wat er allemaal gebeurt op de peuterspeelzaal. Ook is er eens per maand een moment om gezamenlijk met alle ouders en leidsters koffie te drinken. De peuterspeelzaal hecht groot belang aan goede onderlinge contacten.

Voordat uw kind voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat, komt de leidster op huisbezoek. Zij kan dan kennismaken met het kind in de eigen omgeving. U als ouder kunt dan aangeven wat uw verwachtingen zijn van de peuterspeelzaal en of het kind eventueel een medische achtergrond heeft. Daarnaast krijgt de leidster zo een goed een beeld van de peuter.


De kosten voor de peuterspeelzaal zijn inkomensafhankelijk. Voor ouders die in de bijstand zitten is er een mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de gemeente Tytsjerksteradiel.

 

 

Als uw peuter 1 1/2 jaar is geworden kunt u hem/haar opgeven door middel van een inschrijfformulier. Dit formulier is te verkrijgen bij de peuterspeelzaal tijdens de speelzaaluren of u kunt het aanvragen bij Kearn( voor adresgegevens zie onderaan).Het formulier moet worden ingeleverd bij Kearn.


Peuters kunnen, indien mogelijk, geplaatst worden vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Het moment van plaatsing kan worden beïnvloed door een eventuele wachtlijst, voorkeur voor groep en volgorde van opgeven.

 

Onze adresgegevens gegevens zijn:

 

Peuterspeelzaal ‘t Wisseltje
Adres: van Weerden Poelmanstraat 2d, 9254 CS  Hurdegaryp

Telefoon: 0511-522511
Clustermanager: 
Gerda de Wind, 06 573 16 873

Kinderwoud
 

Facilitair bureau 

Postbus 304

8440AH  HEERENVEEN

0513 610 825

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Daarnaast vindt u hieronder de actuele openingstijden. Kunt u deze tevens aanpassen?

 

Openingstijden
Keuze uit:
maandagmorgen en woensdagmiddag
maandagmiddag en donderdagmorgen
dinsdagmorgen en donderdagmiddag
dinsdagmiddag en vrijdagmorgen
's morgens van 08:30 tot 11:15 uur en 's middags van 13:00 tot 15:15 uur

 

 

 
 
 
 
By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes