Hardegarijper Basketball Vereniging "Hornets"

 

 

Basketball in Hurdegaryp

"Rennen, springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan..." deze zinsnede uit het bekende nummer van Herman van Veen zou zomaar op basketbal kunnen slaan. Deze teamsport is één van de meest beoefende sporten ter wereld en staat garant voor goede trainingen en spannende wedstrijden. Nieuwsgierig? Ook bij jou in de buurt kun je deze geweldige sport beoefenen bij de HBV Hornets.

Al sinds 1976 kun je in Hardegarijp en omstreken basketballen in een omnivereniging, maar in 1981 ging de Basketball Vereniging Hardegarijp '81 als zelfstandige vereniging door. Het is tot op de dag van vandaag de enige vereniging in de gemeente Tytsjerksteradiel waar je zowel recreatief als in wedstrijdverband kunt basketballen. Vanaf 2009 gaat de vereniging door het leven als HBV Hornets.

Basketbal is een teamsport waarbij samenspelen centraal staat. Met één goede speler win je geen wedstrijd, dus elke speler is even belangrijk voor het spel. Binnen de trainingen wordt hier veel aandacht aan besteed en worden veel verschillende technieken geoefend. Lopen, balvaardigheid en spelinzicht komen allemaal aan bod. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste ingrediënt voor een goede training is, is het plezier in het spel.

Het plezier in basketballen begint al bij de "Peanuts". Kinderen vanaf 5 jaar kunnen al starten met basketbal en zo spelenderwijs balvaardigheid ontwikkelen. Met elkaar samenwerken, oefenen en spelen. Er worden met andere verenigingen regelmatig Peanuts toernooitjes georganiseerd om zo op een speelse en ontspannen manier kennis te maken met wedstrijdjes spelen.

Voor teams vanaf 10 jaar is het mogelijk om echte competitie te gaan spelen, dat doen we tegen andere verenigingen uit Friesland en soms ook Groningen en Drenthe. De trainingen van alle teams vinden plaats in sporthal de Hege Fiif in Hardegarijp. Uiteraard onder begeleiding van een trainer/coach en in veel gevallen met een assistent trainer.

Wil je liever geen wedstrijden spelen, maar hou je van een goede training en vriendschappelijke wedstrijden? Ook dan kun je bij HBV Hornets terecht. Recreanten hebben een eigen team of trainen mee met het competitieteam.

Basketbal moet je ervaren en daarom ben je altijd welkom om vrijblijvend mee te trainen en de sport te beleven. We garanderen je leuke, sportieve, intensieve en ontspannen trainingen. Het enige dat jij mee hoeft te nemen is sportkleding en sportschoenen die niet buiten zijn gedragen.

Meer informatie vind je op de website (ww.hbvhornets.nl) of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes