De biljartclub "Hurdegaryp 60+"

 

De biljartclub "Hurdegaryp 60+" is in 1970 opgericht, derhalve bestaat de vereniging al meer dan 40 jaar. Het bestuur wordt gevormd door: Klaas Tolsma,  voorzitter, Bouke Beetstra, secretaris en Remco Sijtsema, penningmeester, Pier Hettema, lid en dorpen competitie, Jouke Braaksma, lid en interne competitie.

Onze vereniging beoefent de biljartsport het Multifunctionele Centrum "It Maskelyn". In de biljartzaal beschikken wij over drie biljarts. Het doel van de vereniging is uiteraard het beoefenen van de biljartsport.

Hiertoe worden interne wedstrijden georganiseerd maar ook wedstrijden tegen clubs uit andere dorpen in de omgeving. Voor deze dorpencompetitie is Pier Hettema de voorzitter. De vereniging beoogt met haar activiteiten de leefbaarheid in Hurdegaryp te bevorderen en mogelijke eenzaamheid te bestrijden.

De vereniging telt op dit moment 30 leden terwijl 36 leden het maximum is.

Er is dus ruimte voor nieuwe leden.

Aanmelden kunt u doen door dit kenbaar te maken bij secretaris Bouke Beetstra, Rijksstraatweg 11, 9254 DA Hurdegaryp, Telefoon 474383,

e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Vierballen toernooi.

Sinds september 2013 beoefent onze vereniging de biljartsport in It Makelyn.

Het bestuur van biljartclub Hardegarijp 60+ wil recht doen aan onze statuten waarin o.a. als doelstelling staat vermeld: "om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren en eenzaamheid van haar leden te voorkomen."

Daarom is het plan opgevat om jaarlijks een gezelligheids toermooi te organiseren door "het spel met vier ballen". Op internet kunt u door het zoeken op "biljarten met vier ballen' heel veel informatie vinden.

In 2018 is het toernooi gehouden op 18 april. Aan dit goed georganiseerde toernooi deden negentien spelers mee. Er werd gespeeld in de A-, B- en C sterkte van spelers. In de A sterkte werd Hendrik Baarda de winnaar en 2e werd Auke Buma. In de B sterkte werd Pier Hettema winnaar en werd Henk v.d. Kooi tweede. In de C sterkte werd John Butin Bik de winnaar en werd Remco Sijtsema tweede. Het is de bedoeling dat we ook het volgende jaar opnieuw dit toernooi gaan organiseren.

 

 

By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes