De biljartclub "Hurdegaryp 60+"

 

De biljartclub "Hurdegaryp 60+" is in 1970 opgericht, derhalve bestaat de vereniging al meer dan 40 jaar. Het bestuur wordt gevormd door: René v.d Vlist,  voorzitter, Henk van Buiten, secretaris en Nico Rodenhuis, penningmeester, Klaas Tolsma, vice voorzitter, Gerrit de Boer, lid en interne competitie.

Onze vereniging beoefent de biljartsport het Multifunctionele Centrum "It Maskelyn". In de biljartzaal beschikken wij over drie biljarts. Het doel van de vereniging is uiteraard het beoefenen van de biljartsport.

Hiertoe worden interne wedstrijden georganiseerd maar ook wedstrijden tegen clubs uit andere dorpen in de omgeving. Voor deze dorpencompetitie is dhr. P. Hettema de voorzitter. De vereniging beoogt met haar activiteiten de leefbaarheid in Hurdegaryp te bevorderen en mogelijke eenzaamheid te bestrijden.

De vereniging telt op dit moment 35 leden terwijl 36 leden het maximum is.

Toekomstige leden kunnen zich wel aanmelden, maar worden vooreerst op een wachtlijst geplaatst. Zodra er ruimte is voor nieuwe leden wordt de wachtlijst, in volgorde van aanmelding, geraadpleegd. Aanmelden kan dus en u kunt dat doen door dit kenbaar te maken bij secretaris H. van Buiten, Reidklyster 18, 9254 JX Hurdegaryp, Telefoon 472062,

e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Vierballen toernooi.

Sinds september 2013 beoefent onze vereniging de biljartsport in It Makelyn.

Het bestuur van biljartclub Hardegarijp 60+ wil recht doen aan onze statuten waarin o.a. als doelstelling staat vermeld: "om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren en eenzaamheid van haar leden te voorkomen."

Daarom is het plan opgevat om jaarlijks een gezelligheids toermooi te organiseren door "het spel met vier ballen". Op internet kunt u door het zoeken op "biljarten met vier ballen' heel veel informatie vinden.

In 2014 is het toernooi gehouden op 9 april. Aan dit goed georganiseerde toernooi deden zeventien spelers mee. Er werd gespeeld in de A-, B- en C sterkte van spelers. In de A sterkte werd Pieter Sinnema de winnaar en 2e werd Henk van Buiten. In de B sterkte werd Paul Bender winnaar en werd Henk v.d. Kooi tweede. In de C sterkte werd Klaas Bakker de winnaar en werd Hayo v.d. Veen tweede. Het is de bedoeling dat we ook het volgende jaar opnieuw dit toernooi gaan organiseren.

 

By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes