18 woningen DSS WoonFriesland, Hurdegaryp

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

WoonFriesland focust zich tegenwoordig op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming van een fors aantal van haar bestaande woningen. De 18 nieuwe woningen in Hurdegaryp maken deel uit van een groter project van de bouw van zo'n 100 nul-op-de-meter woningen in Friesland.

Zo komen er ook soortgelijke woningen te staan in Sneek, Harkema en op de twee waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland. In Hurdegaryp gaat het eerste onderdeel van het project van start.

Nul-op-de-meter

De 18 woningen in Hurdegaryp krijgen geen gasaansluiting. De verwarming van de woningen wordt geregeld door vloerverwarming en verdere elektra wordt deels opgewekt via de zonnepanelen op het dak.

Droogstapelbouwmethode

De woningen worden in zeer hoog tempo gerealiseerd met behulp van onze droog stapel bouwmethode. Vanaf de begane grondvloer wordt er één woning per dag casco (wind- en waterdicht) gerealiseerd. Hierna vergt de afbouw nog enkele dagen tijd.

18-woningen-dss-woonfriesland-hurdegaryp/2

Hurdegaryp

Er zijn in Hurdegaryp veel instellingen en verenigingen die zich op de een of andere manier inzetten om het wonen in Hurdegaryp aantrekkelijk te maken. U kunt hierbij denken aan de sportverenigingen, de oud-papier-inzamelcommissie, de speel-o-theek, het dorpshuis "it Maskelyn", enz. Tot de verenigingen die zich in willen zetten voor het dorp, behoort ook de Vereniging voor Dorpsbelangen. Al meer dan 100 jaar heeft de Vereniging maar één doelstelling, namelijk het bevorderen van de leefbaarheid in Hurdegaryp.

©2021 hurdegaryp.nl